EVENEMENTENRAALTE UPDATE

Preparty / Ribs&Blues 2019

Bron: VTV Sallandia / Ribs&Blues

FOTO EN VIDEO REPORTAGES

Nieuw op Pinksterzaterdag Ribs & Blues ….. DELTA CLUB

Bezoekers van Ribs & Blues kunnen op zaterdagavond 8 juni genieten van een nieuw initiatief op het volledig gratis toegankelijke festival : DELTA CLUB.

De tent met de Delta Stage van Ribs & Blues wordt dan ingericht als een sfeervolle nachtclub. In de DELTA CLUB krijgen de gasten, meerdere keren, een sprankelend showprogramma met uiteenlopende acts gepresenteerd. Danseressen, variété , theater, een smaakvolle liveband en de sensuele ‘Queen of Burlesque’ Fay Loren met haar levensgrote champagneglas- act , staan hierin centraal.

“De DELTA CLUB mag een blijvertje gaan worden op Ribs & Blues”, zegt Marc Hollander van de club-organisatie,“ met gevarieerd en vooral visueel entertainment in de broeierige sfeer van een Vegas-achtige nachtclub”.

Volgens Hollander past dit nieuwe concept prima bij het inmiddels 23 jaar bestaande roots -en bluesfestival. “ Fantastische en pure muziek hebben we genoeg maar het oog wil ook wat, in onze DELTA CLUB is veel mogelijk, mag zelfs een beetje ondeugend maar we houden het vooral smaakvol met unieke acts. Veel bezoekers van Ribs & Blues komen ook niet alleen voor de muziek maar voor de geweldige sfeer en die wordt met deze DELTA CLUB zeker verhoogd.”

De Amerikaanse bands Gov’t Mule ,Blackberry Smoke en de populaire Nederlandse festivalact MY BABY spelen zaterdagavond op de Mainstage. De showtijden in de DELTA CLUB worden zoveel mogelijk afgestemd op de pauzes van deze bands zodat iedereen de sfeer in deze nieuwe club kan ervaren.

Ribs & Blues , Raalte

Zaterdag 8 juni 2019 , GRATIS entree

DELTA CLUB

Dans, variété, nachtclub – en burlesque entertainment

MAINSTAGE

Gov’t Mule, Blackberry Smoke , MY BABY

www.ribsenblues.nl

Druk bezochte open dagen bij Aspergeteler De Weerd

RAALTE - Op 6 en 7 april zijn de open dagen bij Aspergeteler de Weerd in Raalte goed bezocht. Belangstellenden konden met pendelbussen naar de kassen bij Wesepe, waar sinds kort de asperges gekweekt worden. Zo kan er vroeg geoogst worden. Hier kreeg men een rondleiding en informatie.
 
Al in de jaren ’80 is familie De Weerd begonnen met het telen van vollegrondsgroenten. Inmiddels worden er met name asperges en bloembollen geteeld op het bedrijf. Men is hier vooruitstrevend in teeltmethoden, verduurzaming en efficientie, waarbij met een scherpe en kritische blik op kwaliteit, de producten op een zeer hoog niveau worden geteeld.
 

Foto: Waldemar Brandt / Unsplash

‘Gratis Ribs & Blues is weloverwogen keuze, we gaan er voor’

RAALTE - “We steken financieel nogal onze nek uit, maar we hebben het weloverwogen besloten, dus gaan we ervoor.” Voorzitter Ton Groot Beumer maakte tijdens de traditionele preparty zondagmiddag van Ribs & Blues bij Taveerne Tivoli er geen geheim van dat het 23e festival tijdens Pinksteren een bijzondere editie wordt.

 

Zoals eind vorig jaar al bekend werd, is de betaalde zaterdagavond afgeschaft, Ribs & Blues is nu drie dagen (zaterdagavond, zondag en maandag) helemaal gratis te bezoeken. Bovendien komen op de zaterdagavond geen grote namen (zoals Status Quo en Beach Boys) meer, maar wel bands die bekend zijn in de wereld van blues, bluesrock en Americana. “We programmeren zaterdagavond nu twee fantastische Amerikaanse bands, Gov’t Mule en Blackberry Smoke. Het Nederlandse My Baby completeert die zaterdagavond.”

 

Groot Beumer had gehoopt die zondagmiddag de laatste zes namen voor het festival te kunnen presenteren, maar twee daarvan zijn nog niet officieel bevestigd. “Die zes namen hopen we nu binnen enkele weken te kunnen geven.” Wel bekend is dat de terreinindeling flink op de schop gaat. “De grootste verandering is bij Barbecueland en KidsAdventureland. De indeling is behoorlijk veranderd waardoor er een ruimer ogend festivalterrein ontstaat. Bovendien gaat Loungeland (het relaxgedeelte van het festivalterrein, red.) in het vervolg Jukejoint heten met onder meer een mooi podium voor de jamsessie op zondag- en maandagmiddag.”

 

De nieuwe naam verwijst naar de juke joints (ook wel barrelhouses genoemd), oorspronkelijk opgezet door Afro-Amerikanen in het zuidoosten van de VS omdat zij de toegang tot de meeste blanke gelegenheden ontzegd was. In deze juke joints werd de drank rechtstreeks vanuit barrels (vaten) in de glazen getapt. Deze tenten waren vooral in de periode eind 19-de eeuw, begin 20-ste eeuw drukbezocht.

 

De vorig jaar nieuw geïntroduceerde info- en servicebalie bij Ribs & Blues wordt dit jaar wegens groot succes gehandhaafd. Dat geldt ook voor de jonge sheriffs die bij het festival horen. Vorig jaar was dat een duo en dat is ook dit jaar zo. Groot Beumer mocht Nique Sluijmer uit Wijhe en Callyn Dekker uit Mariënheem, beiden tien jaar, het bijbehorende T-shirt overhandigen. Muziek was er tijdens de steeds drukkere preparty van de Dynamite Blues Band, winnaars van de Dutch Blues Challenge 2018. Die band is tijdens Ribs & Blues (zondag 9 juni) ook van de partij.

 

www.sallandcentraal.nl/2019/04/gratis-ribs-blues-is-weloverwogen-keuze-we-gaan-er-voor

 

Bron: Salland Centraal / 3-4-2019
Website: www.ribsenblues.nl

Foto: VTV Sallandia / Ronny Koggel

Bier, Barbecue en Blues tijdens preparty Ribs & Blues

RAALTE – Op zondag 31 maart vond de preparty van Ribs & Blues plaats bij Tivoli. Op het programma stonden als vanouds de vaste Ribs & Blues items. Voorzitter Ton Groot Beumer presenteerde het laatste nieuws van het evenement. De bezoekers genoten onder een lentezonnetje van een biertje, barbecue en natuurlijk van de blues, deze kwam van de Dynamite Blues Band, de winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018.
 
 
Bron: Salland Centraal / 1-4-2019

Halsbrekende toeren tijdens Kôle Kermse

BROEKLAND - Nou, zó dus. Als u zich afvraagt hoe het er aan toe gaat op de zondagmiddag van de Kôle Kermse in Broekland, heeft u hier een leuk beeld.

Broeklander Stan, in de volksmond Salto Stan, maakte vanaf het podium een achterwaartse salto het publiek in. Stan mag dat, want Stan doet aan freerunnen. En is daarmee een prof. Maar verder: Don’t try this at home.

Lees verder: www.sallandcentraal.nl/2019/03/halsbrekende-toeren-tijdens-kole-kermse

 

Bron: Salland Centraal / 27-3-2019
Website: www.kolekermse.nl

Stöppelhaene haalt Within Temptation, Bløf en Glennis Grace naar Raalte

Het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene heeft de eerste namen bekend gemaakt van de line-up van de aankomende editie. Onder meer Within Temptation, Bløf en Glennis Grace treden op donderdag 29 augustus op in Raalte.

Stöppelhaene-voorzitter Paul Wittenhorst is enthousiast over de eerste namen die bekend zijn. Al tijdens de editie van Stöppelhaene 2018 ging hij samen met de programmacommissie aan de slag. Naast de genoemde namen heeft hij ook Kraantje Pappie, Paul Elstak en Ronnie Ruysdael inmiddels weten te strikken.

 

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/309599/Stoppelhaene-haalt-Within-Temptation-Blof-en-Glennis-Grace-naar-Raalte

Bron: RTV Oost / 21-3-2019


Het Sallandse Oogstfeest pakt dit jaar flink uit met haar muziekprogramma op donderdagavond! Het Stöppelveld zal op 29 augustus opgeschud wordend door niemand minder dan Within Temptation, BLØF, Glennis Grace, Kraantje Pappie, Ronnie Ruysdael en DJ Paul Elstak.

KLIK HIER VOOR KAARTVERKOOP


VTV SALLANDIA WEBSITES