NIEUWBOUWRAALTE UPDATE

FOTO/VIDEO REPORTAGES

Vitex verhuist naar de Sallandse Poort in Raalte

RAALTE - Vitex Voertuigtaxatie gaat zich vestigen op de Sallandse Poort. De zone voor kantoorvestiging in Raalte, schuin tegenover kruispunt Bos, krijgt er zo een blikvanger bij. Eigenaar Gert Jansen is erg blij met de zichtlocatie. “De ligging spreekt mij enorm aan. Het is vanuit meerdere richtingen goed bereikbaar.”
 
Het nieuwe perceel is zo’n 1.000 m2 groot. “We creëren hier 600 m2 kantooroppervlakte. Het pand wordt opgedeeld in 14 tot 18 kantoorruimtes. Een klein gedeelte hiervan gebruiken we zelf, de overige ruimtes gaan we verhuren. In eerste instantie keek ik naar een bestaand pand, maar nieuwbouw bleek veel voordelen te hebben. Zo kan ik het pand geheel naar eigen wensen laten bouwen.” Het nieuwe pand wordt energiezuinig gebouwd. Er is geen gasaansluiting en op het dak komen zonnepanelen.
 
Wethouder Wout Wagenmans: “De Sallandse Poort krijgt steeds meer vorm. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Vitex. De kantoorzone van Raalte krijgt er weer een mooi pand met een mooie invulling bij.”
 
 
Website: www.vitexx.nl
Bron: Salland Centraal / 17-5-2019

DE ZEGGE VII 2019

De Zegge VII / 16-5-2019


Bouw Timmerfabriek Gebr. Mekenkamp BV / 5-5-2019

Foto pagina De Zegge VII 2019  is online. Foto's tot mei 2019 geplaatst

Bron: VTV Sallandia / 7-5-2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte

Bron: VTV Sallandia / 7-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug voltooid

Bron: VTV Sallandia / 5-5-2019

Werkzaamheden Elzenbrug Raalte

Bron: VTV Sallandia / 30-4-2019

De Zegge VII

Bron: VTV Sallandia / 30-4-2019

VERNIEUWBOUW DE WERFHORST

Laatste update 26 april 2019 / foto's 22-4-2019

Luttenbergers mogen mening geven over bouwlocaties

RAALTE - Tot en met donderdag 23 mei kunnen inwoners van Luttenberg hun voorkeur aangeven voor een van de drie mogelijke woningbouwlocaties waarop de gemeente het voorkeursrecht heeft gevestigd. Dat kan hier. Gevraagd wordtom de voorkeur te beargumenteren.
 
Wethouder Wout Wagenmans: “De onlangs uitgevoerde locatiestudie resulteerde in drie kansrijke locaties. We bepalen graag samen met het dorp welke locatie het gaat worden. Het gaat immers om de leefomgeving van de Luttenbergers. De inwoners zijn nu aan zet.”
 
Afgelopen maandag ging de gemeente Raalte tijdens een informatieavond in Elckerlyc dieper in op de drie locaties. Het gaat om de locaties Elskampweg, Lemelerweg en Luttenbergerweg. De locaties worden de komende periode nader onderzocht door onder andere externe partners, zoals de veiligheidsregio en het waterschap. De gemeente neemt deze beoordeling en de input van het dorp mee bij het opstellen van het advies over de locatiekeuze.
 
Het advies wordt naar verwachting na de zomervakantie aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De besluitvorming over de te ontwikkelen nieuwbouwlocatie ligt bij de gemeenteraad.
 
 
Bron: Salland Centraal / 8-5-2019

Opening multifunctionele omgeving Lierderholthuis

LIERDERHOLTHUIS - Tennis, basketbal, voetbal, skaten, calisthenics, volleybal, fitness; in Lierderholthuis kan het vanaf 18 mei allemaal in de openlucht. Op 18 mei wordt bij het Dorpshuis namelijk de nieuwe multifunctionele omgeving geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden!
 
Meerdere vrijwilligers zijn vanaf januari bezig met de aanleg. Het resultaat is een prachtige omgeving met een kunstgrasveld en een calisthenics-gebied dat de mogelijkheid biedt om in de buitenlucht te sporten. Daarnaast zijn er trim- en beweegtoestellen, fitnesstoestellen én een skatebaan met diverse skate-elementen. Tot slot zijn er robinia klim-, klauter- en balanceertoestellen, zoals een trampolinepad, lignet, balanceertouw, evenwichtsbalk en enterrek. Hiermee wordt het multifunctionele veld een plaats waar jong en oud kunnen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten.
 
Op 18 mei is er voor de jeugd vanaf 13.00 uur de mogelijkheid om op het kunstgras te voetballen, hockeyen, basketballen en tennissen. Daarnaast kan er worden geskatet, gefitnest of gespeeld in het speelbos. Vanaf 15.00 uur is er voor de groteren op het kunstgras een tennis- en volleybaltoernooi. Daarnaast is er een demonstratie Calisthenics en een skateshow. Rond 16.00 uur is de officiële opening van het veld, met afsluitend een barbecue. Iedereen is de gehele dag welkom. Voor de barbecue geldt een opgave bij pb@lierderholthuis.com vóór 16 mei.
 
 
Bron: Salland Centraal / 3-5-2019

’t Natuurlijk Huus Raalte genomineerd voor Plattelandspionier

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid.
 
VPRO Tegenlicht, het future-affairs-televisieprogramma op de zondagavond, nomineert plattelandspioniers, die met de kracht van het landelijke, bouwen aan de samenleving van de toekomst. Het gaat daarbij om vernieuwers buiten de stad die anderen kunnen inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg.
 
T Natuurlijk Huus in Raalte is daarvoor ook uitgekozen, samen met veel andere pioniers vpro.nl/pioniers.
 
Sinds woensdag 1 mei 12.00 uur kan er gestemd worden op de pioniers. Hieruit komen vervolgens twee winnaars. Daarnaast kiest een vakkundige jury nog drie winnaars.
 
De vijf winnaars worden uitgenodigd om hun idee te presenteren tijdens de Tegenlicht Meet Up in De DRU Cultuurfabriek in Ulft op zaterdag 25 mei van 19.00 – 21.00 uur. Hier komt vervolgens één winnaar uit.
 
 
Bron: Salland1 / 2-5-2019

Bouwbedrijf Vosman regiowinnaar ‘Koffiecorner van het jaar’

 
Zakelijk koffieleverancier Fortune Coffee organiseert voor het tweede jaar op rij de verkiezing ‘Koffiecorner van het jaar’. De koffiecorner is een centrale plek in de organisatie en daarmee vaak een belangrijk visitekaartje. Bezoekers worden ontvangen, gasten of collega’s ontmoeten elkaar en er ontstaan nieuwe ideeën. Uit de vele inzendingen met foto’s van koffiecorners uit het hele land zijn 23 bedrijven genomineerd als regiowinnaar. In Raalte sleept Bouwbedrijf Vosman de regiotitel in de wacht. Zij gaan nu door naar de landelijke verkiezing.
 
Bij Bouwbedrijf Vosman zijn ze verheugd met de regiowinst. Remco Harink zegt: “We zijn erg blij met de regiotitel voor onze koffiecorner. Koffie speelt bij het personeel een grote rol, want wie houdt er nu niet van een goede bak koffie? Zeker op de vroege morgen is dit belangrijk!”
 
Koffie met aandacht
 
In de huidige tijd van online werken en minder ontmoetingen vindt de koffiespecialist het belangrijk dat de koffiemomenten die er zijn, zo comfortabel mogelijk zijn. Door regelmatige klantbezoeken, advies over de juiste automaat en een reis langs verschillende soorten koffie laat Fortune Coffee zien dat het anders kan. Koffieadviseur Sander Schiphorst van Fortune Coffee uit Nieuw Heeten over de verkiezing: “Al tien jaar hebben we goed contact met Bouwbedrijf Vosman. Omdat ’s ochtends veel bouwpersoneel koffie wil, hebben we een viesdroogsysteem geïnstalleerd. Voor de gasten staat er een ander koffieautomaat. Op die manier heeft iedereen goede koffie.”
 
Vakprijs en goed doel
 
De vakjury selecteert drie winnaars die de titel ‘Koffiecorner van het jaar 2019’ mogen dragen. Deze jury bestaat uit de winnaar van 2018, Aart Jan Post van ‘Thuis in Bouwen’, Corné van Waay van Van Waaij Interieurs en Ton van der Tang, directeur van Fortune Coffee. Tevens mogen de winnaars dit jaar een cheque overhandigen aan een regionaal goed doel naar keuze. Eind mei vindt de feestelijke uitreiking plaats van de titel ‘Koffiecorner van het jaar’ voor de mooiste koffiecorners van Nederland.
 
Stemmen publieksprijs
 
Daarnaast is de stemronde gestart voor de publieksprijs. Tot 7 mei kan iedereen stemmen op de mooiste koffiecorner via www.fortune.nl/koffiecorner. Onder de stemmers worden Tony’s Chocolonely repen verloot.
 
www.salland1.nl/bouwbedrijf-vosman-regiowinnaar-koffiecorner-van-het-jaar
 
Bron: Salland1 / 1-5-2019

SallandWonen bouwt geplande woningen met Aannemersbedrijf Valk uit Daarle

SallandWonen geeft opdracht aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle voor de bouw van in totaal 20 woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst. Het gaat om de bouw van de zogenaamde “Buitengewoonthuiswoning”, waarvan SallandWonen er de komende jaren tientallen wil gaan bouwen. De Buitengewoonthuiswoning is een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één– en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.
 
Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit sterk en die groei zet door. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien, bouwt SallandWonen de nieuwe Buitengewoonthuiswoning op diverse locaties in Salland.
 
Het is een woning voor jong, middelbaar en oud!
 
Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.
 
Salland Wonen had een intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker Innovate uit Zeewolde voor de bouw van woningen. Deze intentieovereenkomst is in goed overleg tussen partijen ontbonden. Slokker Innovate heeft aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten.
 
Na de ontbinding van de intentieovereenkomst met Slokker Innovate is er met Aannemersbedrijf Valk een andere oplossing gevonden voor de te bouwen woningen.
 
SallandWonen sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog nieuwbouwwoningen industrieel zullen worden gebouwd. Directeur-Bestuurder Marijke Kool: “wij geloven nog steeds in industriële- of prefab-bouw. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst opnieuw een uitvraag doen naar industrieel gebouwde woningen. Op dit moment zijn we vooral erg blij dat Aannemersbedrijf Valk de oorspronkelijke planning van de bouw van de 20 woningen kan garanderen. “We hebben lang gezocht naar locaties om te bouwen, dus we willen nu ook graag bouwen. Er is veel behoefte aan deze woningen. Deze 20 woningen dragen bij aan het realiseren van de afspraken die we hebben gemaakt met de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe om in 2019 samen richting te geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen.”
 
 
Bron: Salland1 / 2-5-2019

Tijdelijk beachveld naast Tijenraan Raalte wegens lekkages aan het dak

De gemeente Raalte legt een tijdelijk beachveld aan naast sportcentrum Tijenraan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het beachveld op het dak zou komen, maar vanwege lekkages aan het dak is dat voorlopig niet mogelijk. Het tijdelijke beachveld is vanaf 15 mei speelklaar.

Vorige maand werd duidelijk dat het dak van de sporthal op verschillende plekken lekkages had. Begin deze maand zijn ze gerepareerd. De komende periode worden ook plekken op het dak aangepakt, waar een eventueel risico is op lekkages.

Lees verder: www.rtvoost.nl/nieuws/311731/Tijdelijk-beachveld-naast-Tijenraan-Raalte-wegens-lekkages-aan-het-dak

Bron: RTV Oost / 29-4-2019

Start kaveluitgifte nieuwbouwplannen Broekland en Raalte

De gemeente Raalte start met de uitgifte van vrije kavels in de nieuwbouwplannen ’t Broeck in Broekland en Salland II in Raalte. In Raalte gaat het om dertig kavels voor een twee-onder-één-kap woning en twee kavels voor een vrijstaande woning aan de Hoenlo in Salland II. Het zijn de laatste vrije kavels in dit plan. In Broekland worden negen kavels in plan ‘t Broeck uitgegeven. Vier kavels voor een vrijstaande woning en vijf kavels voor een blok van vijf, gelegen aan het Nijboershof.

Particulier opdrachtgeverschap

Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Wethouder Wout Wagenmans: “Met deze uitgiftes kunnen we goed inspelen op vraag uit de markt en weer veel mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak en duurzaam. Dat is toch een unieke kans”.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden voor de kavels in Broekland kunnen zich vanaf 15 mei 2019 inschrijven via het online inschrijfformulier. De inschrijving voor de kavels in Raalte start op 20 mei 2019. Beide inschrijfformulieren zijn straks te vinden op www.raalte.nl.

Informatieavond

De gemeente Raalte organiseert voor beide uitgiftes een informatieavond. Geïnteresseerden voor een kavel in Broekland zijn op woensdag 15 mei 2019 om 19.30 uur in Café De Hoppe in Broekland welkom. Op maandag 20 mei 2019 vindt om 19.30 uur in het Hoftheater in Raalte de informatieavond over de uitgifte in Salland II plaats. Tijdens de informatieavonden is er extra aandacht voor duurzaam bouwen. Er zijn diverse adviseurs aanwezig die belangstellenden graag informeren over aardgasloos en energiezuinig bouwen.

Informatie Meer informatie over de kavels is te vinden op www.raalte.nl/bouwkavels.

Bron: Salland1 / 25-4-2019

Stöppelkaters

Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

Laatste update 8 april 2019

VERNIEUWBOUW DE WERFHORST

Laatste update 8 april 2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte

Laatste update 29 maart 2019

Nieuwbouw Kindcentrum De Korenbloem Raalte

Laatste update 28 maart 2019

Gloednieuw multifunctioneel sportveld in Lierderholthuis: ‘Een visitekaartje voor ons dorp!’

LIERDERHOLTHUIS - Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal en fitness; in Lierderholthuis kan het vanaf dit voorjaar allemaal in de openlucht. Op 18 mei wordt bij het Dorpshuis namelijk het nieuwe multifunctionele veld geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden.
 
Meerdere vrijwilligers zijn vanaf januari bezig met de aanleg van het veld. Op de plek waar eerder een tennisbaan met gravel ondergrond was, ligt nu kunstgras. Dankzij belijningen kunnen er verschillende sporten gedaan worden. Volgens Nico Geerlink en Debby Steevensz van de projectgroep maakte eerder slechts een kleine groep sporters gebruik van de plek. Na ingebruikneming gaan de verschillende pijlers van Sportvereniging Lierderholthuis het multifunctionele veld gebruiken. Ook de jeugdsoos en basisschool Sint Nicolaas zullen er gebruik van maken.
 
 
Bron: Salland Centraal / 21-4-2019

Eindadvies woningbouw in Heino naar gemeenteraad

HEINO - Samen met een kopgroep uit Heino heeft de gemeente Raalte gekeken naar geschikte nieuwe woningbouwlocaties in het dorp. Het opgestelde eindadvies is door het college overgenomen en aangeboden aan de gemeenteraad.
 
De raad bepaalt welke locaties daadwerkelijk uitgewerkt kunnen worden voor woningbouw. De gemeente verwacht dat dit in mei gebeurt. Voor alle locaties geldt dat er nog ruimtelijke procedures doorlopen moeten worden met een verdere uitwerking en onderbouwing van de plannen.
 
Vanaf dinsdag 16 april kunnen belangstellenden voor een kavel of woning in Heino zich registreren. De gemeente stelt hiervoor een belangstellendenregistratie open. Registeren kan vanaf 16 april via www.raalte.nl/woningbouw-heino.
 
 
Bron: Salland Centraal / 11-4-2019

Stöppelkaters

Foto: 19-3-2019 Bouw nieuwe onderkomen Stöppelhaene op het v.m. MBI terrein

De Zegge 7

Foto: 21-3-2019 Aanleg randweg. Deze randweg sluit aan op de Overkampsweg en Heesweg.

Website: www.dezegge7.nl

‘t Natuurlijk Huus viert tienjarig bestaan

RAALTE - Tien jaar geleden betrokken Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch ‘t Natuurlijk Huus in Raalte. Het doel was toen voorbeeld te zijn in zo natuurlijk mogelijk bouwen en inrichten van een huis. Na tien jaar is ‘t Natuurlijk Huus naar eigen zeggen uitgegroeid tot een breed inspiratieplek voor natuurlijk wonen en leven.
 
 
Bron: Salland Centraal / 25-3-2019

Rohda Raalte blij met start vernieuwbouw

RAALTE – Het heeft misschien allemaal wat langer geduurd dat verwacht, maar voorzitter Han Reinders van Rohda-Raalte is toch een tevreden man. Tijdens een extra ledenvergadering hebben de leden onlangs unaniem ingestemd met een drastische verbouwing van het clubhuis op sportpark Tijenraan. Die begint waarschijnlijk in oktober of november al. Eind 2017 werden de vernieuwbouwplannen aangekondigd.
 
 
Bron: Salland Centraal / 25-3-2019

Leden Rohda Raalte akkoord met vernieuwbouwplannen

Tijdens een goed bezochte extra ledenvergadering op maandag 18 maart 2019 hebben de leden van Rohda Raalte unaniem ingestemd met de door het bestuur gepresenteerde verbouwplannen. Door het akkoord van de leden, kunnen de plannen worden uitgevoerd en kunnen de leden uitkijken naar een geheel vernieuwd clubhuis.

Binnen Rohda Raalte wordt al geruime periode over de vernieuwing van de accommodatie gesproken. Om de vernieuwing financieel verantwoord te houden, is gekozen voor ‘vernieuwbouw’, oftewel vernieuwing van het bestaande gebouw. De vernieuwing van de accommodatie zal in fases worden uitgevoerd. De eerste stap is de vernieuwbouw van het clubhuis. Nadat de werkzaamheden rondom het clubhuis zijn afgerond, zullen de kleedkamers gefaseerd worden vernieuwd.

Het huidige clubhuis van Rohda Raalte zal door de verbouwing volledig in een eigentijds jasje worden gestoken. Zo wordt niet alleen de keuken vernieuwd, maar wordt ook veel aandacht geschonken aan het interieur en de functionaliteit van het clubhuis. De verbouwing van het clubhuis brengt de nodige kosten met zich mee. Door het verkrijgen van een lening van SVN waarvoor de gemeente en de Stichting Waarborgfonds Sport garant staan, kan met de uitvoering van de plannen worden gestart. De lening is echter niet voldoende om de volledige verbouwing te realiseren. De inzet van clubmensen en sponsoren heeft hier al bij geholpen en is ook zeker in de toekomst nog nodig.

Rohda Raalte verwacht dat er omstreeks oktober / november 2019 met de verbouwing zal worden gestart. Rohda Raalte verwacht niet dat de leden of bezoekers ernstige hinder van de verbouwing zullen ondervinden. Het sportpark blijft tijdens de verbouwing geopend en indien nodig zullen voorzieningen worden getroffen.

 

www.salland1.nl/leden-rohda-raalte-akkoord-met-vernieuwbouwplannen

 

Bron: Salland1 / 20-3-2019

Video's VTV SALLANDIA

Nieuwbouw Raalte - Video: VTV Sallandia

VTV SALLANDIA WEBSITES